Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium logó

Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Interdiszciplináris szakmai közösség Budapest belvárosában

Szent Ignác Díszest

A Szent Ignác Díszest évtizedes hagyománnyal bír, hiszen 2014 őszén már XII. alkalommal került megrendezésre. E rendezvénynek köszönhetően a szakkollégisták személyesen is köszönetet mondhatnak azoknak, akik a SZIK ösztöndíjalapját támogatva hozzájárulnak szakmai, közösségi és lelki fejlődésünkhöz. Az idei Díszvacsorán dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára megnyitó előadása után sor kerül a Szakkollégium bemutatására a szakkollégisták által, a vendégek bepillantást nyerhetnek egy kiemelkedő hallgató kutatásába, valamint a szakkollégisták mindennapjaiba. A kitűnő borvacsora felszolgálásában az Ignác diákjai is aktívan közreműködnek, egy estére csinos pincérnőkké és pincérekké változva.

Következő alkalmunkon legyen vendégünk!

Idén ősszel már tizenhatodik alkalommal került megrendezésre a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium hagyományos Díszvacsorája. Meghívásunkra majdnem 100 vendégünk jött el, hogy vissza- és előretekintsünk a kollégium mindig izgalmas életére.

Bővebben...

Idén is nagy sikerrel rendeztük meg a Szakkollégium gazdag múltra visszatekintő Díszestjét, immár tizenharmadik alkalommal. 

Bővebben...

 

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium 2013. november 21-én tartotta meg XI. Díszestjét. Vendégeink egy kellemes vacsora mellett nyerhettek bepillantását szakkollégiumunk szakmai és közösségi életébe. A rendezvényen részt vettek barátaink, öregdiákjaink, támogatóink és szakkollégistáink, utóbbiak közül néhányan elegáns pincérként szolgálták fel a vacsorát. A vendégek között köszönthettük többek között Sólyom László volt köztársasági elnököt, Stumpf István alkotmánybírát, szakkollégiumunk Tanulmányi Tanácsának tagját valamint Dr. Tóth Ádámot, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökét és Dr. Tarnai Richárdot, Pest megyei kormánymegbízottat, alumnusunkat.

Bővebben...

„Tiszteljük meg magunkat a legnehezebb feladattal, amit még sikerrel megoldhatunk…” – hangzott a jó tanács Csermely Péter előadásában. Nem előreszaladni szeretnék az idei év díszestjének ismertetésében, csupán párhuzamot vonni az előadás egy központi gondolata és a tizedik, jubileumi fundraising vacsora szervezése között. Kollégiumunkat – különösen az est főszervezőjét, Lukács Zsófiát – valami hasonló tiszteletadás jellemezte, hiszen ismét egy sikeres estét tudhattunk magunk mögött. De vajon miért nevezhet egy keresztény szakkollégium egy ilyen estét sikeresnek? Ennek megválaszolása előtt javaslom, hogy tekintsük gyorsan végig a programot.

Darák Péter beszélgetés

Bővebben...

Fundraising is an extreme sport.” A tapasztalt fundraising menedzserek szájából gyakran hallható az előbbi mondat, aminek a valóságtartalmáról Melhardt Ágnes, a vacsora főszervezője mellett bárki beszámolhatna, aki az előkészületek és a lebonyolítás során részt vett a munkálatokban. A Szakkollégium munkatársainak és harmincöt szakkollégista munkájának eredményeképpen nagyjából másfél hónapos előkészítési fázis után november 3-án került sor a Párbeszéd Házának Színháztermében a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium IX. Fundraising estjére.

Díszest résztvevői

 

Bővebben...

2014-ben elnyertük a Kiváló Magyar Tartalom címet!A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium honlapja Felhasználóbarát Honlap!Regisztrált Tehetségpont vagyunk!A szakkollégisták által indított konyhablogA szakkollégisták által indított konyhablog