Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium logó

Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Interdiszciplináris szakmai közösség Budapest belvárosában

A november 20-22-i hétvégén megvalósult egy régóta eltervezett utazás: a Szakkollégium Vezetőségének és Diákbizottságának tagjai Marosvásárhelyre utaztak, hogy meglátogassák az ottani Jezsuita Kollégiumot. Mindig is fontos cél volt a közös alapokon nyugvó intézmények kapcsolattartása, amely ebben az évben új lendületet kapott az által, hogy a Jezsuita Egyetemi Kollégiumok együttműködését mélyítendő ezekkel az ügyekkel külön koordinátor foglalkozik Szentpály Dalma személyében. Rajta kívül a SZIK képviseletében Pintér Melinda tanulmányi vezető, Horváth Ferenc SJ kollégiumi lelkész, Szebellédi Áron diákbizottsági elnök, valamint Hódsági Kristóf DB-alelnök vett részt a hétvégén.

 

Bővebben...

Szakkollégiumunk kiemelt célja, hogy kaput nyisson a világra, és talán egyedüliként törekszik arra, hogy ezt ne csupán elméleti csatornákon, hanem külföldi diákok felvételével, élményközpontúan elősegítse. A jelenleg 15 taggal működő nemzetközi lakóközösségünk a világ különböző tájairól (Németország, Franciaország, Törökország, Fehéroroszország, Kína stb.)származó, tanulmányaikat valamely budapesti egyetemen folytató fiatalokból áll. Ők amellett, hogy megismerkednek országunkkal és annak kulturális sajátosságaival, kiveszik a részüket a szakkollégium életéből is. A közösségi életbe való bevonásukkal egyrészt személyesebbé tudjuk tenni számukra az itt eltöltött időt, emellett pedig remek alkalmunk nyílik a nyelvgyakorlásra, különböző kultúrák megismerésére és nem utolsó sorban új kapcsolatok kialakítására. A közös sportolási lehetőségek és a rengeteg kisebb kezdeményezésből létrejövő spontán együttlétek mind magukkal vonják, hogy szorosabb kapcsolatot alakíthassunk ki a külföldi diákokkal.

2014-ben elnyertük a Kiváló Magyar Tartalom címet!A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium honlapja Felhasználóbarát Honlap!Regisztrált Tehetségpont vagyunk!A szakkollégisták által indított konyhablogA szakkollégisták által indított konyhablog