Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium logó

Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Interdiszciplináris szakmai közösség Budapest belvárosában

A jezsuita pedagógia egyik alapvető eleme a szabadság, ami meghatározza a kollégium harmadik pilléreként emlegetett lelkiséget is; egy kötelezettségektől mentes lehetőség ez a kollégisták számára. Az egész évet keretbe foglalja a közös Veni Sancte és az évzáró Te Deum. A lelkiségi programok között szerepel a félévenként tartott lelkigyakorlat, lelkiségi teaház és a Meet a Jesuit” sorozat, amelynek keretében egy-egy jezsuitával ismerkedhetünk meg közelebbről. Hagyománnyá vált, hogy közösen készülünk Karácsonyra, Húsvétra és Pünkösdre valamilyen imádságos formában. Ezeket a szervezett programokat kísérik a spontán szerveződő közös esti imák, a vizsgaidőszakban egymásért tartott szorító imalánc. A konkrét programokon kívül meghatározó a lelkészi jelenlét, valamint az a kiváltságos helyzet, hogy jezsuita rend központjában van a kollégium épülete. Mindezek még intenzívebbé teszik a lelkiségi életet és plusz segítséget adnak, hogy a kollégisták együtt kereshessék a „másokért élő ember” útját.

/
   ozio_gallery_fuerte
   Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it

   Szigetmonostoron jártunk az Inigo csoport szervezésében őszi lelkigyakorlatunkon. A nyüzsgő fővárost magunk mögött hagyva érkeztünk meg a három napon át tartó csöndbe, mely termékeny alapot adott az elmélyülésre. Loyolai Szent Ignác szavaival élve: „Azoknak, akik hisznek, nem szükségesek a szavak. Azoknak, akik nem hisznek, nincs annyi szó, ami elég lenne.” 

   Bővebben...

   2014-ben elnyertük a Kiváló Magyar Tartalom címet!A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium honlapja Felhasználóbarát Honlap!Regisztrált Tehetségpont vagyunk!A szakkollégisták által indított konyhablogA szakkollégisták által indított konyhablog