Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium logó

Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Interdiszciplináris szakmai közösség Budapest belvárosában

Változás az Alumni szervezésében

2015 őszétől egy provincia szintű változtatás értelmében más keretek között zajlik az Alumni szervezése. Így az egyetlen központi szervezet (JIDE, Jezsuita Diákszövetség Egyesület) helyett minden intézmény (köztük a SZIK is) helyben, saját magának szervezi az öregdiákjaival való kapcsolattartást. A "SZIK Alumni"rendszeresen jelentkezik hírlevéllel. A kapcsolattartás az alumni-kukac-szentignac.hu e-mail címen lehetséges. A postafiókot egy 5 fős, öregdiákokból álló csapat kezeli.

Itt láthattok néhány képet, ami a Díszvacsora öregdiák asztalánál készült.

 

 

Itt láthattok néhány képet, majd a linkre kattintva a továbbiakat. Köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük jól éreztétek magatokat! Találkozzunk szeptemberben! :)

LINK

 

 

****Június 6-án 16 órakor kezdődik az idei szentignácos öregdiák-találkozó a Loyola Caféban. A megnyitó után kötetlen beszélgetésre, meglepetésprogramra lehet számítani, a délutánt a SZIK kórus műsora fogja színesíteni. Az estét a tervek szerint valamelyik közeli kedvelt táncos helyen folytatjuk.

Kérünk, az alumni at szentignac dot hu-n jelezzétek, hogy számíthatunk-e rátok, már gyűlik a csapat. Gyertek, találkozzunk minél többen!****

 

A "meglepetések kirándulása" volt a november 15-ei. Az első meglepetés, hogy családias hangulatú kiránduláson a legifjabb generáció milyen nagy százalékban képviseltette magát. A második - valóban kellemes - meglepetés, hogy a késő őszi időpont szívmelengető napsütést hoz, az idei év talán utolsó nyárias napját - még ha "vénasszonyos" kiadásban is. Az utolsó - és véleményem szerint a legfigyelemreméltóbb - meglepetés, hogy olyan felnőtt emberek, "ex-kollégisták", akik adott esetben évek óta nem látták egymást, mert úgymond "szétszórta őket az élet" (külföldön dolgoztak, családot alapítottak, doktorrá avatódtak, vagy egyszerűen csak élték a maguk saját életét), szóval akik legfeljebb a facebook-on keresztül értesültek bizonyos fejleményekről egymással kapcsolatban, már a első emelkedő után "fel tudták venni a fonalat", és onnét folytatni régi beszélgetéseket (nem felületes témákról), ahol annak idején rajtuk kívül álló okokból abbahagyták... Ha van értelme az Alumnihoz hasonló "céheknek", akkor ez valami ilyesmi lenne - túl a puszta érdekszövetségen és az ember alaptermészetéhez tartozó múltidéző- nosztalgiázó, önmaga történetét a közös emlékek mentén "megköltő" beállítódáson. Mindezek után egy személyes (és egyben közös) emlék-mozaikkal szeretném megvilágítani a kirándulás hangulatát.

Kellemes, gyermek-kompatibilis séta után (miután a rangidős - 4 éves - Luca-nagylány megmondta, hogy az ösvény mentén található gödröcskéket "víznyelőnek" hívják, természetesen minden példánynál meg kellett állni, és bunkeresdit játszani...) felértünk a Makovecz Imre-tervezte kilátóhoz, és egy kellemes másfél órát töltöttünk a gondosan kialakított tűzrakóhely mellett. Iló-kislány megkérdezi api-apájától (vagyis tőlem): "de mért jöttünk fel ide ilyen hosszan, ha most vissza kell menni"? Mire a nem kevésbé filozofikus válasz: "Lányom, nem a cél a lényeg, hanem az út maga." (A gordiuszi csomó, Dorkának és Bercinek hála, végül egy kiadós avarcsatában oldódott fel).

Reméljük a jövőben is lesz lehetőség hasonló találkozásokra, beszélgetésekre, baráti együttlétekre az egykori szoba- és kollégistatársakkal.

 

Hojdák Gergő

öregdiák

 A képekért köszönet Tornya Erikának!

2014-ben elnyertük a Kiváló Magyar Tartalom címet!A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium honlapja Felhasználóbarát Honlap!Regisztrált Tehetségpont vagyunk!A szakkollégisták által indított konyhablogA szakkollégisták által indított konyhablog